logo
Search
Close this search box.

Spiderpasianssi

Spiderpasianssi

Spider pasianssi on yksi suosituimmista yksin pelattavista pasianssipeleistä. Sitä voi pelata netissä täysin ilmaiseksi. Parasta tässä pelissä on, että se tarjoaa juuri sopivasti haastetta. Sen parissa voi siis helposti viettää useammankin jännittävän pelihetken. Jos haluat päästä pelaamaan spider pasianssia, kannattaa lukea tämän sivun teksti huolella. Kerromme nimittäin kaiken, mitä sinun tulee tietää tästä pelistä aina säännöistä ja eri vaikeustasoista pelin voittamisen todennäköisyyksiin asti. Tervetuloa lukemaan!

Spiderpasianssi on yksinpelien aatelia

Spider pasianssi on suosittu yksinpeli, jonka kanssa ajan saa taatusti kulumaan. Pelin säännöt ovat niin yksinkertaiset, että se sopii kaikenikäisille pelaajille. Yksinkertaisuudestaan huolimatta se ei ole tylsä, vaan se tarjoaa juuri sopivan määrän haastetta. Pelaajat voivatkin valita vaikeustason itse. Tarjolla on helppo, keskivaikea ja vaikea.

Miten pelata spiderpasianssia?

Spider pasianssia pelataan kahdella korttipakalla, eli pelissä on yhteensä 104 korttia. Jokerikortit on poistettu pelistä. Pelin alussa kortit jaetaan kymmeneen korttipinoon. Kuudessa pinossa on viisi korttia ja neljässä pinossa kuusi korttia. Vain ylimmäiset kortit on asetettu kuvapuoli ylöspäin. Loppupakka on asetettu pelipöydän viereen, ja siitä voidaan siirtää uudet kortit olemassa olevien korttien päälle, jos muita siirtoja ei enää ole saatavilla.

taustakuva
Spiderpasianssi

Spiderpasianssi säännöt

Spider pasianssissa pöydällä olevia kortteja voidaan siirtää numerojärjestyksessä toistensa päälle. Kortit tulee järjestää maittain aina kuninkaasta ässään. Voit siirtää kortteja toistensa päälle numerojärjestyksessä, vaikka ne eivät olisikaan samaa maata. Tässä tapauksessa et voi kuitenkaan siirtää koko korttipinoa kerralla muualle, vaan ainoastaan päällimmäiset saman maan kortit voidaan siirtää yhdellä kertaa toiseen paikkaan pelipöytää.

Tyhjään sarakkeeseen voidaan siirtää mikä tahansa kortti. Jos mikään pöydällä olevista korteista ei enää käy mihinkään, eli siirtoja ei ole enää jäljellä, voit ottaa jäljellä olevasta pakasta uudet kortit pöytään. Tällöin kortit jaetaan pöydällä olevien korttien päälle vasemmalta oikealle.

Pelin tavoite ja kulku

Spider pasianssin tavoitteena on järjestää kaikki pöydällä olevat kortit sekä loppupakan kortit maittain ja järjestyksessä kuninkaasta ässään.

Peli aloitetaan järjestämällä pelipöytä. Virtuaalisessa nettipelissä kone tekee tämän puolestasi. Kortit asettuvat kymmeneen riviin pöydälle, joista neljään riviin tulee kuusi korttia ja kuuteen riviin viisi korttia. Jokaisen rivin ylimmäinen kortti on kuvapuoli ylöspäin. Loput kortit on asetettu pöydän viereen kuvapuoli alaspäin.

Kun pelipöytä on järjestetty, voit aloittaa korttien järjestelyn. Pyri järjestämään kortit yksi maa kerrallaan pelipöytään. Spider pasianssissa aina valmis rivi siirtyy pois pelipöydältä tuoden lisätilaa pöytään. Peli loppuu ja voitat, jos saat järjestettyä koko pelipöydän pinoihin maittain. Jos siirtoja ei enää ole, eikä uusia kortteja voida enää jakaa, peli päättyy ja häviät.

Parhaat vinkit pelaamiseen

Vaikka spider pasianssi on erittäin yksinkertainen peli, voi muutamista vinkeistä olla hyötyä. Tässä parhaat vinkkimme peliin:

 • Pyri järjestämään kortit yksi maa kerrallaan. Tällöin voit siirrellä kortteja pöydällä vapaammin.

 • Yritä ryhmitellä kortit pöydälle hyvään järjestykseen aina ennen kuin otat uudet kortit pöytään. Tämä estää korttien jumittumisen toisten alle.

 • Muista siirtää kuningasta harkiten. Tätä korttia ei nimittäin voi myöhemmin siirtää mihinkään muuhun ruutuun kuin toiseen tyhjään ruutuun.

 • Jos pelaat peliä netissä, voit käyttää kumoustoimintoa, jos haluat tarkistaa, mikä siirto on pelin etenemisen kannalta paras.

Todennäköisyydet läpäisyyn

Todennäköisyydet voittaa spider pasianssissa riippuvat valitusta vaikeustasosta sekä hieman omasta pelistrategiasta. Yleisesti ottaen todennäköisyys läpäistä spider pasianssi määräytyy seuraavalla tavalla:

 • Helppo taso: Todennäköisyys voittoon 90 %.

 • Keskivaikea taso: Todennäköisyys voittoon 30-50 %.

 • Vaikea taso: Todennäköisyys voittoon 5-10 %.

Erilaiset vaikeustasot

Spider pasianssi sisältää kolme eri vaikeustasoa. Vaikeustasot spider pasianssissa ovat seuraavat:

 • Helppo: Käytössä on vain yksi maa, esimerkiksi pata.

 • Keskivaikea: Peli pelataan kahdella maalla, esimerkiksi hertta ja pata.

 • Vaikea: Pelataan kaikilla neljällä maalla, eli pata, hertta, risti ja ruutu.

Mitä tehdä, jos mikään kortti ei sovi?

Spider pasianssissa tulee joskus eteen tilanne, ettei mikään kortti sovi toisen kortin päälle, eli siirtoja ei ole. Tällöin on olemassa muutamia vaihtoehtoja, joiden mukaan edetä. Kokeile seuraavia:

 1. Jos jäljellä on aloituspakkaa, jaa uudet kortit pöytään.

 2. Tarkista vielä uudelleen, voisitko järjestää pöydällä olevat korttipinot uudelleen, ja jos voit, tuoko se lisää siirtoja mukanaan.

 3. Käytä kumoustoimintoa, joka vie sinut siirron taaksepäin. Voitko toimia toisella tavalla ja saada lisää siirtoja?

Jos olet kokeillut kaikkia ylläolevia taktiikoita, etkä vieläkään voi siirtää mitään, peli päättyy ja häviät.

taustakuva
Spiderpasianssi

Miten pelissä lasketaan pisteet?

Spider pasianssi aloitetaan 500 pisteellä. Jokainen tekemäsi siirto pelissä vie sinulta yhden pisteen. Lisäksi jokaisesta valmiista korttipinosta saat itsellesi 100 pistettä. Tekemällä siis mahdollisimman vähän siirtoja spider pasianssin aikana, voit saada pelistä parhaat pisteet.

Pelaa spiderpasianssia verkossa

Spider pasianssi löytyy ilmaisena pelinä verkosta, ja tämän pelin pelaaminen onkin helpointa nettipelinä. Koska kone tekee kaiken jakamistyön puolestasi, voit itse keskittyä vain spider pasianssin pelaamiseen.

Kenelle spiderpasianssi sopii?

Spider pasianssi sopii kaikenikäisille pelaajille. Koska pelistä löytyy useampia eri vaikeustasoja, voivat sitä pelata myös nuoremmat pelaajat. Peli tarjoaa viihdettä pidemmäksikin aikaa, joten jos kaipaat mukavaa yksinpeliä, on tämä kokeilemisen arvoinen.

Yhteenveto

Spider pasianssi on yksi kaikkein suosituimmista pasiansseista. Pelin kolme eri vaikeustasoa tekevät siitä sopivan kenelle tahansa pelaajalle ikään katsomatta. Uskallatko sinä lähteä kokeilemaan tätä jännittävää peliä, ja saatko kasattua kortit maittain numerojärjestyksessä? Tälle pelille kannattaa antaa mahdollisuus.